måndag

Guds ord föder oss på nytt (1 Pet 1:23)

"Ni är ju födda på nytt, inte ur en förgänglig sådd utan ur en oförgänglig, Guds levande och bestående ord" (1 Pet 1:23)
Vi blir födda på nytt genom Guds ord. Men, kanske någon anmärker, är det inte Jesus som föder oss på nytt? Jo, men Jesus och Guds ord är av samma natur. Jesus är Ordet som blev kött (Joh 1:14).

Ordet är den enda plats där vi kan få information om Jesus. Antingen läser vi det själva eller någon berättar för oss om Jesus. Utan Ordet kan vi inte lära känna Jesus.

Ordet är den enda plats där vi får löftena om att bli födda på nytt. För att bli frälst, född på nytt, måste vi tro på Jesus och de löften vi finner i Ordet.

Ordet liknas i denna vers vid en sådd. Vi hör eller läser Ordet. Om vi fortsätter att lyssna på, eller läsa Guds ord, växer vår tro och en dag kan vi vara beredda att ta emot Jesus och bekänna oss som kristna.

Samma princip gäller för alla Guds löften i Bibeln. Vi får tro genom Guds ord (Rom 10:17) och då tron vuxit sig stark kan vi ta steget och ta emot det Gud lovar. Men det är vi som måste ta steget.

Dagens manna: Guds ord föder oss på nytt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar