måndag

Alla folk skall tillbe - Uppenbarelseboken 15

Bibelläsning: Uppenbarelseboken 15"Vem skulle inte frukta dig, Herre, och prisa ditt namn? Ty endast du är helig,och alla folk skall komma och tillbe inför dig, ty dina rättfärdiga domar har uppenbarats." (Upp 15:4 FB)

Även i detta kapitel talas de om de som "vunnit seger över vilddjuret och dess bild" (vers 2). De står inför tronen i tillbedjan.

Men det ser ut som om alla människor till slut kommer att förstå att Jesus var den han säger sig vara. Och att alla människor till slut kommer att falla ned och tillbe Honom. Till och med de som under sitt liv ivrigt förnekat honom.

"Därför har också Gud upphöjt honom över allting och gett honom namnet över alla namn, för att i Jesu namn alla knän skall böja sig, i himlen och på jorden och under jorden, och alla tungor bekänna, Gud, Fadern, till ära, att Jesus Kristus är Herren." (Fil 2:10 FB)

Tänk vilken förmån att redan här på jorden få vara med i den lovsången. Att redan här få förstå det som en gång alla kommer att förstå. Och att veta att jag är välkommen in i den lovsången. Idag!

________________________
Innehåll:
Vers 1-4 
Guds församling sjunger lovsång till Gud

Vers 5-8
Sju änglar framträder med sju skålar av guld fyllda av Guds vrede

________________________

Studiefrågor 

Stora och märkliga är dina gärningar, Herre Gud, allhärskare

1. v2 Vilka är de som kämpat sig från odjuret och dess bild? Vad kan vi göra för att vara bland dem?

2. v4 Vad menas med att alla folk ska komma och tillbe honom? jfr med Fil 2:10-11)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar