onsdag

Kampen hårdnar - Uppenbarelseboken 17

Bibelläsning: Uppenbarelseboken 17
"De skall strida mot Lammet, och Lammet skall besegra dem, tillsammans med de kallade, utvalda och troende, eftersom han är herrarnas Herre och konungarnas Konung." (Upp 17:14 FB)

Vilddjurets makt ökar. Jordens regeringschefer "överlämnar sin makt och myndighet åt vilddjuret" (vers 13). De har ställt "sin kungamakt i vilddjurets tjänst, till dess Guds ord går i uppfyllelse" (vers 17).

Men mitt i den eskalerande konflikten finns en förutsägelse om hur striden kommer att sluta. Lammet, tillsammans med de troende kommer att segra, eftersom han (Jesus) är herrarnas Herre och konungarnas konung (vers 14).

Här kommer de goda nyheterna. Du som är troende - du är med på det segrande laget! Även om det inte alltid ser ut så...
 
________________________
Innehåll:
Johannes får i en ny syn uppleva domen över Babylon. Babylon gestaltas av en kvinna som är berusad av blodet från Jesu vittnen. 

Kvinnan bärs upp av vilddjuret med sju huvuden och tio horn. I synen ser Johannes också alla dem som inte har sitt namn skrivet i Livets bok.
 
En strid utbryter där Lammet med sina trogna besegrar de tio hornen. Sedan vänder sig de tio hornen och vilddjuret mot kvinna och förgör henne.
________________________
 
Studiefrågor

En ängel förklarar för Johannes vad som sker

1. Ängeln förklarar en del av det som händer för Johannes. Är det för hans skull? För vår skull? Eller för vilken generation som helst som bevittnar dessa saker?

2. Då du har läst Uppenbarelseboken den senaste veckan, tror du att det beskriver något som har hänt, något som händer just nu, något som aldrig kommer att hända eller något som kommer att hända i framtiden? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar