lördag

För människor är det omöjligt - Matt 19

Bibelläsning: Matteusevangeliet 19
"Ja, jag säger er: det är lättare för en kamel att komma igenom ett synålsöga än för en rik att komma in i Guds rike." När lärjungarna hörde det, blev de mycket förskräckta och sade: "Vem kan då bli frälst?" Jesus såg på dem och sade: "För människor är det omöjligt, men för Gud är allting möjligt." (Matt 19:24-26 FB)

Från Biblisk uppslagsbok (Saarisalo, Hedegård): "Man hör ofta förklaras att nålsögat betyder en liten och trång port i Jerusalem. Men i verkligheten har det aldrig funnits en port med detta namn."

Man hör ofta utläggningar i detta tema om att man måste falla på knä, ta av sig all packning, för att sedan kunna ta sig in i den trånga porten. Budskapet blir då att det är mycket svårt att komma in, men det går om man verkligen försöker. Men Jesu poäng är inte att det är svårt. Jesu poäng är att det är omöjligt.

Hur vi än tar i, hur vi än anstränger oss kan vi aldrig lyckas uppnå frälsning i egen kraft. Det är då vi förstår att frälsningen är av bara nåd som vi kan emot från Jesus. Ingen av oss blir någonsin värdig i vår egen kraft.
Guds rike uppnås inte genom att ta i, utan ta emot.

-Tack att jag får lita på din nåd för min frälning och för mitt liv idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar