torsdag

Amen eller ja,men? - 2 Kor 1

Bibelläsning: Andra Korintierbrevet
"Ty alla Guds löften har fått sitt ja genom honom. Därför säger vi också genom honom vårt Amen, Gud till ära." (2 Kor 1:20 Bibel 2000)

Gud har redan svarat på sina löften. Hans svar är ja. Han vill att du ska bli frälst. Han vill att du ska ta emot förlåtelse. Han vill att du ska bli fylld med den Helige Ande.

Gud har redan svarat, men det krävs ytterligare ett gensvar för att det ska bli verklighet i ditt liv. Du får säga ditt "Amen", som betyder "Låt det ske". Gud frälser ingen som inte vill bli frälst. Han tvingar sig inte på. Han väntar på ditt gensvar. Ditt Amen.

Men många människor gör det så svårt för sig. I stället för att säga Amen säger de: "Ja, men så lätt är det väl ändå inte!"

-Man blir inte frälst genom att säga Ja, men. Man blir frälst genom att säga Amen till Guds löfte. -Man tar inte emot förlåtelse genom att säga Ja, men. Man tar emot förlåtelse genom att säga Amen till Guds löfte.
-Man blir inte fylld med den Helige Ande genom att säga Ja, men. Man blir fylld med den Helige Ande genom att säga Amen till Guds löfte.
Amen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar