fredag

Skriva brev - 2 Kor 3

Bibelläsning: Andra Korinteierbrevet 3
"Nej, ni är vårt brev som är skrivet i våra hjärtan, känt och läst av alla människor. Det är uppenbart att ni är ett Kristusbrev som är ombesörjt av oss och skrivet inte med bläck utan med den levande Gudens Ande, inte på tavlor av sten utan på tavlor av kött, på människohjärtan." (2 Kor 3:2-3 FB)

Brukar du skriva brev? Det börjar väl nästan bli en utdöende konstart att skriva brev.

Men Gud skriver brev. Många brev. Varje kristen är ett brev till världen som är känt och läst och det har aldrig funnits så många kristna på jorden som nu. Det blir en ansenlig mängd brev.

Problemet med alla brev som Gud skriver är att de har fått fri vilja. Breven blir inte alltid formulerade precis så som Gud hade tänkt. Breven måste överlåta sig i skrivarens hand om det ska bli rätt.

-Hur är det i mitt liv? Är det öppet för gemenskap med Gud på en så intim nivå att Han verkligen får omforma oss till sin egen avbild? I samma kapitel läser vi:
"Och vi alla som med avtäckt ansikte skådar Herrens härlighet som i en spegel, vi förvandlas till en och samma bild, från härlighet till härlighet. Det sker genom Herren, Anden. "(2 Kor 3:18 FB)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar