torsdag

Sista natten med lärjungarna

Bibelläsning: Matteusevangeliet 26
"Även om alla andra överger dig, så skall jag inte göra det" (Matt 26:33 FB)

Det var Petrus trosstarka ord till Jesus. Petrus sa också: "Om jag än måste dö med dig, skall jag aldrig förneka dig" (Matt 26:35 FB). Och de andra lärjungarna sa samma sak: "Så sade också de andra lärjungarna" (Matt 26:35 FB).

Det var inget fel på deras överlåtelse eller deras fasta beslut att stå upp för Jesus i alla situationer. Men, bara några timmar senare, då man kommer för att gripa Jesus står det om lärjungarna: "Då övergav alla lärjungarna honom och flydde" (Matt 26:56 FB). Ytterligare några timmar senare säger Petrus: "Jag känner inte den mannen" (Matt 26:74 FB).

Det verkar som om det var en grupp ganska opålitliga män som Jesus valt till lärjungar. De lovar mycket och gör sedan tvärtom.

Men det var genom dessa opålitliga män som Herren gav uppdraget att sprida evangeliet. Och i Guds kraft gick de ut och förändrade världshistorien.

Gud söker tydligen inte perfekta, fullkomliga människor för att förverkliga sin plan på jorden. Det räcker med helt vanliga människor, som du och jag, som ofta misslyckas.

Så låt oss i dag, i Guds kraft, se till att Guds rike får bryta igenom i den lilla värld där vi lever.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar