söndag

Nåd och sanning - Joh 1

Bibelläsning: Johannes 1
"Och Ordet blev kött och bodde bland oss, och vi såg hans härlighet, en härlighet som den Enfödde har av Fadern, och han var full av nåd och sanning" (Joh 1:14 FB)

Jesus kom med nåd och sanning. Många betonar bara det ena: nåd eller sanning. En del betonar sanningen om rätt och fel utan att ta med nåden. Då hamnar man i lagiskhet. Andra betonar nåden som en självklarhet, precis som om det inte fanns någon sanning, eller som om sanningen vore relativ.

Om det inte fanns någon sanning om rätt och fel, då kan ju ingen göra fel, och då behövs det ingen nåd. Kan vi inte göra fel behöver vi ingen förlåtelse och då dog ju Jesus på korset helt i onödan.

-Tack Jesus att du kom med både och: Nåd och sanning.

7 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Hejsan!

  Vilken underbar blogg!
  Jag vet inte vad jag ska säga mer.
  Hur får jag kontakt med dig/er som driver denna blogg?

  /sW

  SvaraRadera
 3. Hej Simon, på vår huvudsida www.rupeba.se finns alla kontaktuppgifter.
  /Peter

  SvaraRadera
 4. Hej! Tolkningen att ordet "sanning" i detta fall skulle handla om sanningen om "rätt och fel", är just bara en personlig tolkning. Med det inte sagt att själva poängen som är menad att betonas här ovan skulle vara fel, utan bara sagt att det finns inget i texten som talar om att det skulle vara just "rätt och fel" som åsyftades med "sanning" här. Mvh/ Jonas Lundström

  SvaraRadera
 5. Hej! Tolkningen att ordet "sanning" i detta fall skulle handla om sanningen om "rätt och fel", är just bara en personlig tolkning. Med det inte sagt att själva poängen som är menad att betonas här ovan skulle vara fel, utan bara sagt att det finns inget i texten som talar om att det skulle vara just "rätt och fel" som åsyftades med "sanning" här. Mvh/ Jonas Lundström

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jonas, jag tänker så här. Om det finns något som är sanning måste det vara rätt, och det som inte är sanning måste vara fel.
   mvh Peter

   Radera
 6. Av frukten ska trädet kännas. Men det tar tid innan frukten mognar. Lyssna i ödmjukhet och bön till ditt hjärta. Gud talar till dig.

  SvaraRadera