lördag

Jesus kommer tillbaka!- Uppenbarelseboken 19

Bibelläsning: Uppenbareleboken 19
"Och jag såg himlen öppen, och se: en vit häst, och han som satt på den heter Trofast och Sann, och han dömer och strider i rättfärdighet. Hans ögon var som eldslågor, och på sitt huvud bar han många kronor. Han hade ett namn skrivet som ingen känner utom han själv. Han var klädd i en mantel som hade doppats i blod, och det namn han har fått är "Guds Ord". De himmelska härarna följde honom på vita hästar, och de var klädda i vitt, rent linnetyg." (Upp 19:11-14 FB)

Äntligen är himlen öppen igen! Kapitel fyra inleds med en öppen dörr till himlen och en inbjudan att se världsutveckelingen från ett himmelskt perspektiv. Från kapitel fyra till kapitel 19:11 får vi del av Johannes syn ur ett himmelskt perpektiv. Det handlar om den ständigt pågående lovsången i himlen och om de dramatiskta händelserna på jorden.

Det är en smärtsam läsning att se hur det onda tar över mer och mer och situationen på jorden förvärras under Antikrists styrelse.

Men i kapitel 19 ser vi ljuset igen. Himlen är öppen och Jesus kommer tillbaka till jorden med de himmelska härarna för att upprätta sitt fredsrike på jorden.

Vilken dag det kommer att bli!!!

______________________
Innehåll:
Här bryter ljuset igenom i Johannes mörka vision. Efter många kapitel som beskriver tiden under den stora Vedermödan som Jesus talar om i Matteuss 24, får mörkret ge vika. Jesus kommer tillbaka tillsamman med himmelens härskaror!

Läs kapitlet och gläd dig åt Kristi seger.
______________________

Studiefrågor


Jesus Kristus besegrar den ondes armé i slaget vid Harmageddon

1. v7, vem är lammets brud?

2.v9, om församlingen (de kristna togs upp i uppryckelsen före vedermödan) är bruden (se t.ex. Ef 5:32) vilka är då gästeran som inbjuds till bröllopsmiddagen? ... de som sätter sin tro på Jesus efter uppryckelsen?

3. v10, har denna vers någon betydelse för dem som överväger att be till änglar?... vad säger oss denna vers om Jesu gudom?

4. vv19 och 20, beskrivs vilddjuret som en person? ...verkar det som om vilddjuret har stort inflytande?.. är kampen mot Kungars Kung och Herrars Herre framgångsrik?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar