söndag

"En annan Jesus" - 2 Kor 11

Bibelläsning: Andra Korintierbrevet 11
"Men jag är rädd för att liksom ormen med sin list bedrog Eva, så skall också era sinnen fördärvas och vändas bort från den uppriktiga och rena troheten mot Kristus. Ty om någon kommer till er och predikar en annan Jesus än den vi har predikat, eller om ni tar emot en främmande ande eller ett främmande evangelium som ni tidigare inte tagit emot, då fördrar ni det bara alltför väl." (2 Kor 11:3-4 FB)

Det fanns tydligen redan på Paulus tid. Lärare, författare och predikanter som förkunnade "en annan Jesus"och "ett främmande evangelium."

Idag är det vanligt. Ända sedan liveralteologins genombrott finns det många som förkunnar "en annan Jesus". Det kan vara kristna som i sin iver att göra evangeliet lättsmält tar bort behovet av frälsning, förlåtelse och evigt liv, och predikar ett terapeutiskt må-bra-budskap.

Problemet med att predika "en annan Jesus" är att "en annan Jesus" kan inte frälsa. Han kan inte förlåta synder. Han kan inte ge oss ett evigt liv. Han kan inte komma tillbaka och hämta de sina.

Det kan bara den riktige Jesus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar