måndag

Guds frälsningsplan (1 Pet 1:20)

"Han var utsedd redan före världens skapelse men trädde fram först nu vid tidens slut, för er skull som tror." (1 Pet 1:20)
Det handlar om långtidsplanering. Tänk dig det, att innan jorden var skapad, innan Gud Fader uttalade orden ”Ljus, bli till!” (1 Mos 1:1), redan innan dess var Gud Sonen utsedd att vara den som skulle friköpa den som tror. Friköpa oss från synd, skuld och ett meningslöst liv.

Döden på korset var inte ett misstag, det var inte något som gick fel på slutet. Det var planen, och planen var bestämd till och med innan jordens skapelse.

Planen var: "Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv." (Joh 3:16)

Bibelversen använder också tidsangivelsen "nu vid tidens slut". Senare på pingstdagen förklaras också det som sker med att det nu är "de sista dagarna" (Apg 2:17). Det är uppenbarligen så att tidsintervallet "den sista tiden" eller "de sista dagarna" är en period som börjar med att Jesus kommer till jorden och slutar med att Jesus kommer tillbaka.

Petrus talar om detta någon dag efter pingstdagen "Då skall den tid komma från Herren då vi får vila ut, och han skall sända er den Messias som han har bestämt, Jesus, fast himlen måste behålla honom till den dag då allt det blir upprättat som Gud har förkunnat genom sina heliga profeter från tidens början." (Apg 3:20-21).

"Den sista tiden" har hållit på länge nu. Vi är närmare dess avslutning än någonsin!

Dagens manna: Guds frälsningsplan gäller nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar